THE EUGENE Studio THE EUGENE Studio THE EUGENE Studio THE EUGENE Studio THE EUGENE Studio THE EUGENE Studio THE EUGENE Studio THE EUGENE Studio THE EUGENE Studio THE EUGENE Studio THE EUGENE Studio THE EUGENE Studio THE EUGENE Studio THE EUGENE Studio

Exhibition cooperated in the narrative communication of “Cartier Crystallization of Time”.

Date
Jun 06, 2019
Tag
News

THE EUGENE Studio will cooperate in “Cartier Crystallization of Time”, which will be held at at The National Art Center, Tokyo from October in 2019, as a narrative communication.

 

 

 

Exhibition Information
(Excerpted from the original text)

Cartier Crystallization of Time
The National Art Center, Tokyo (Kokuritsu-Shin-Bijutsukan), Special Exhibition Gallery 2E

October 2 (Wed.) – December 16 (Mon.), 2019
Closed on Tuesdays
*October 22(Tue holiday) is one. October 23 (Wed) is closed.

Organizer: The National Art Center, Tokyo; Nikkei Inc.
With the special collaboration: Cartier
Spport: Embassy of France / Institut français du Japon
Sponsorship: TAISEI CORPORATION, Yamagen
Cooperation: Kawashima Selkon Textiles Co., Ltd. / Utsunomiya city / Ooya Stone / THE EUGENE Studio Exhibition Design: New Material Research Laboratory

https://cartier2019.exhn.jp/
http://www.nact.jp/exhibition_special/2019/cartier2019/

 

 

 

[ Overview ]

 

With precious stones that are miraculously formed over an expanse of time, and designs inspired by all things under the sun, including the world’s cultures and nature, Cartier’s creations are a product of outstanding artisanal techniques. The works are engaged in a dialogue with the earth and civilization that transcends both time and space. Based on the theme, “Crystallization of Time,” and made up of three sections, “Colors and Material Transformation,” “Forms and Design,” and “Universal Curiosity,” this exhibition explores Cartier’s groundbreaking designs. Moreover, the New Material Research Laboratory (Hiroshi Sugimoto and Tomoyuki Sakakida), which oversaw the design of the exhibition scenography, has created a cyclical space inspired by time to invite visitors to an unique viewing experience.